Bahan Dasar :
- Roti (semua jenis roti pun boleh)
- Mentega atau marjerin
- 4 ulas bawang putih
- Keju mozarella dan cheddar
- Daun parsley
Cara Memasak :
- Potong roti mengikut citarasa masing - masing. Saya gunakan roti sosej dan dipotong dua, nipis.
- Ambil dua sudu mentega.
- Campurkan dengan 4 ulas bawang putih yang dipotong dadu dan daun parsley dipotong halus.
- Gaul sebati
- Sapu rata di atas roti.
- Selepas itu, ratakan roti dengan keju.
- Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah, 15 minit. Taburkan daun parsley.
- Mudah. Tiba-tiba ja dah siap. Selamat mencuba!
*Nota Tambahan :
- Daun parsley segar saya beli di Lotus. Harga RM 1.39 sebungkus.
- Boleh guna parsley kering juga kalau tak ada.
Made by : Noor Husna
Komentar
Posting Komentar