Sharing Recipes | Chocolate Custard Tart


Bahan Dasar :
  1. Kulit tart beli siap di bakeri
  2. 1 cawan Berlys milk compund 
  3. 4 cawan susu penuh krim 
  4. 3 sudu tepung kastard
  5. Secubit garam
  6. Hirisan badam
Cara Memasak : 
  1. Sebelum diletakkan di atas api, campurkan bahan-bahan dahulu.
  2. Masukkan susu penuh krim, tepung kastard dan garam. Sebatikan sampai tak ada ketulan. 
  3. Panaskan bekas sebatian di atas api. Kacau, kacau dan kacau lagi sampai sebatian tu panas. 
  4. Setelah panas, angkat daripada api. Kemudian, masukkan coklat berlys tadi. 
  5. Kacau sampai semua coklat cair dalam sebatian panas, kemudian letak semula di atas api.
  6. Kemudian, kacau lagi sampai kastard pekat.
  7. Ketepikan, biar sejuk dahulu. Tutup permukaan kastard dengan plastik. 
  8. Setelah sejuk, masukkan ke dalam piping beg. Paipkan kastard ke dalam kulit tart. 
  9. Hiaskan dengan hirisan badam.
  10. Siap!

Made by : Noor Husna

Komentar