Bahan Dasar :
- Kulit tart beli siap di bakeri
- 1 cawan Berlys milk compund
- 4 cawan susu penuh krim
- 3 sudu tepung kastard
- Secubit garam
- Hirisan badam
Cara Memasak :
- Sebelum diletakkan di atas api, campurkan bahan-bahan dahulu.
- Masukkan susu penuh krim, tepung kastard dan garam. Sebatikan sampai tak ada ketulan.
- Panaskan bekas sebatian di atas api. Kacau, kacau dan kacau lagi sampai sebatian tu panas.
- Setelah panas, angkat daripada api. Kemudian, masukkan coklat berlys tadi.
- Kacau sampai semua coklat cair dalam sebatian panas, kemudian letak semula di atas api.
- Kemudian, kacau lagi sampai kastard pekat.
- Ketepikan, biar sejuk dahulu. Tutup permukaan kastard dengan plastik.
- Setelah sejuk, masukkan ke dalam piping beg. Paipkan kastard ke dalam kulit tart.
- Hiaskan dengan hirisan badam.
- Siap!
Made by : Noor Husna
Komentar
Posting Komentar