Bahan Dasar :
- 3 batang sawi putih /pak choy
- Kek ikan dan bebola ikan
- 10 ulas bawang putih
- 2 kiub ayam
- Garam
- Minyak untuk menumis
- Koey Teaw
Cara Memasak :
- Bawang putih dihiris dadu. Kemudian, panaskan minyak lalu masukkan hirisan bawang putih tadi.
- Masak bawang putih sehingga garing dan ketepikan.
- Masukkan air ke dalam periuk, mengikut keinginan masing-masing.
- Masukkan kiub ayam dan didihkan. Perasakan dengan sedikit garam.
- Selepas mendidih, masukkan hirisan sayur, kek ikan dan bebola ikan.
- Akhir sekali, tambah minyak bawang putih ke dalam kuah.
- Lagi sedap jika tambah cili potong kicap dan sambal merah.
- Cepat dan mudah. Selamat mencuba!
Made by : Noor Husna
Komentar
Posting Komentar