Sharing Recipes | Koey Teaw Thng


 Bahan Dasar :
  1. 3 batang sawi putih /pak choy
  2. Kek ikan dan bebola ikan
  3. 10 ulas bawang putih
  4. 2 kiub ayam
  5. Garam
  6. Minyak untuk menumis
  7. Koey Teaw 
Cara Memasak : 
  1. Bawang putih dihiris dadu. Kemudian, panaskan minyak lalu masukkan hirisan bawang putih tadi. 
  2. Masak bawang putih sehingga garing dan ketepikan. 
  3. Masukkan air ke dalam periuk, mengikut keinginan masing-masing.
  4. Masukkan kiub ayam dan didihkan. Perasakan dengan sedikit garam. 
  5. Selepas mendidih, masukkan hirisan sayur, kek ikan dan bebola ikan. 
  6. Akhir sekali, tambah minyak bawang putih ke dalam kuah. 
  7. Lagi sedap jika tambah cili potong kicap dan sambal merah. 
  8. Cepat dan mudah. Selamat mencuba!

Made by : Noor Husna

Komentar